Major Klára
Tanulmányaim során ismerkedtem meg a mediáció módszerével, amit rendkívül életszerűnek és hihetetlenül eredményesnek találtam.Bővebben
Horváth Ida
Horváth IdaTanárként indultam, az ELTE magyar - pedagógia szakán szereztem első diplomáimat, majd fontosnak éreztem a látókör tágítását, következett a szociológia. Ám a középpontban mindig ott maradt a gyerek, és miután ő soha nem önmagában létezik, az őt körülvevő család.
Bővebben

Major Klára

Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen diplomáztam mentálhigiénés szakemberként. Tanulmányaim során ismerkedtem meg a mediáció módszerével, amit rendkívül életszerűnek és hihetetlenül eredményesnek találtam.

Az egyetem befejezése után határoztam el a mediáció technikájának elsajátítását, és a szakirányú képzés után a családi mediáció területére szakosodtam. Választásomban két dolog erősített meg: egyrészt a mentálhigiéné kifejezés lelki egészséget jelent, és meggyőződésem, hogy a saját magunkkal és a más emberekkel való kapcsolatunk nagyban befolyásolja az életminőségünket, akár a testi egészségünket is. Másrészt egyáltalán nem mindegy, hogy az egyéni, vagy a családon belül felmerült problémák milyen módon és mennyi idő alatt oldódnak meg. Számtalan példát ismerhetünk akár a közvetlen környezetünkben is, amikor két ember között olyan konfliktushelyzet áll elő, amelyben ők maguk a megoldást a lehetetlennel tartják egyenértékűnek. A biztos szakmai kézzel, nagy gyakorlati tapasztalattal vezetett mediációs folyamat azonban biztosíték a párkapcsolati, házassági válságok eredményes, hosszútávú megoldására, peres eljárás esetén a működőképes egyezségek megkötésére.

Ez a tapasztalat – de fogalmazhatok úgy is -, ez az élmény adja mind a mediátor, mind a folyamat szereplői számára az erőt a folytatáshoz, az újrakezdéshez.